心掛掛瞓唔著?不如試下日本女生瘋傳嘅拯救失眠小tips

#單戀 #失眠 #愛情 #戀愛

甜蜜嘅愛情總係美好得令人嚮往,但同時間都令人難以捉摸。扮演住單身貴族嘅妳有時候總會心癢癢,想識返個男朋友可以抱下、錫下自己,但係天底下真係有咁容易搵到個好男人咩?心想事成某程度上真係好困難,所以單戀總係令妳覺得extra嘅挫折、孤單,甚至因為佢而冇辦法有正常嘅作息時間,簡直覺得自己真係就嚟癲,我要  拯救失眠  !

 

 

單戀佢嗰陣,當佢遲遲唔覆自己嘅message,妳就會成日實自己部手機,耐唔耐就檢查下,睇下佢有冇回覆,又睇下佢究竟有冇已讀不回。當妳苦等緊對方嘅回應嗰陣,妳可能已經患上咗等候短訊症候群lu!呢個病仲會導致到妳晚晚都瞓唔著覺。更嚴重嘅係,妳可能會夢到情敵同他嘅關係變好,呢種恐怖又討厭嘅夢更加會令到妳晚晚都「責醒」,所要我要 拯救失眠 !

 

須知道,睡眠質素直接影響住日頭嘅狀態,想要有活力又健康嘅生活,到咗夜晚就必需要好好休息呀!所以,以下就話妳知,連日本女生都瘋傳嘅 拯救失眠 小tips!

>>心掛掛瞓唔著?輸入名字即睇「單戀結局千字鑒定」

 

因為惡夢而半夜不停驚醒嗰陣

俗語都有話:「日有所思夜有所夢」,夢可以反映人類嘅潛意識。會令妳驚醒嘅大多數都係嗰啲討人厭嘅夢境,呢種時候,嘗試諗返夢中嘅情境嚟估吓妳嘅潛意識究竟諗緊啲乜啦!譬如妳夢見喺夢入面見到妳殺咗人,係咪好得人驚呢?但係其實呢個係現實生活中即將會發生好事嘅徵兆。惡夢就唔一定等於壞事即將發生,當妳知道討厭嘅夢境並唔是惡夢之後,就唔會咁緊張啦~

>>韓式人氣塔羅助妳結束愛情真空期

 

試下起身代替回籠覺

如果真係咁不幸喺朝早俾惡夢驚醒,就不如索性起身去嘆個靚早餐、或者打掃下間房、浸個泡泡浴,總之就做一啲令精神振奮起嚟嘅事而代替咗「起身就想睇到佢嘅message」呢個心態,分散下自己嘅注意力,令精神變得開朗。

>>是真愛情還是自作多情?看這裡

 

完全瞓不著!嚴重失眠點算好?

喺床上面碌左幾個鐘,諗住佢心掛掛瞓唔著,腦入面雖然知道聽朝要早起要早瞓先有精神,但身體卻很誠實,就係遲遲都瞓唔著呢種心情一定相當難過!如果因為太緊張單戀中嘅佢遲遲唔覆message而瞓唔著,喺生理或心理上都會累積一定程度嘅壓力,搞到精神緊繃。

>>為了他嚴重失眠,何不主動說出愛的告白?

 

所以,瞓唔著就千祈唔好夾硬瞓喺床上,可以睇下書或者聽下音樂,點一啲有助安眠嘅香薰精油(推介香薰:橙花、薰衣草、雪松)等自己嘅身心都放鬆落嚟,畢竟心底平靜先至係首個入眠嘅主要因素呀! 

 

 

【忘記佢嘅幸運咒語】

以上方法都仲係搞唔掂?咁就要行偏門,搞啲小巫術喇!無論妳係喺失眠嘅夜晚或者係因為惡夢而「責醒」,不妨可以根據以下咒語將佢暫時忘記,以防自己跌入失眠地獄~ 

準備物件:

紅線(毛線之類)…30cm左右

剪刀

綠色信封

 

做法:

用剪刀將紅線剪成小段,將所有紅線放入綠色信封,然後將信封丟到離屋企較遠嘅垃圾桶(記得千祈唔好丟喺路邊或者人哋屋企呀!)。丟掉綠色信封之後,就唔好回頭,一支箭咁飆返屋企就ok㗎喇!咁樣先可以將失戀忘記、朝住新戀情邁進呀! 

其實,人嘅記憶冇想像中咁容易消除,而世間上亦都冇「忘情水」,令妳可以即刻唔記得佢。但係,透過認識新人,或是有新嘅對象,可能就可以將以往忘記。所以首先妳需要的起心肝、鼓起勇氣,除咗刪除對方嘅聯絡方式,同對方一齊影嘅相、對方送嘅禮物、一齊買嘅飾物諸如此類,只要係同對方有關嘅嘢,就執乾淨先啦!只要睇唔到就冇咁容易諗起,呢個方法雖然比較駝鳥,但就十分有用,只要執乾執淨,下一步就可以吸引良緣。

 

【與新戀情相遇嘅幸運咒語】

如果散銀入面咁啱有自己出生年份嘅十日元硬幣,將佢洗淨隨身攜帶,就有機會遇到命中註定嘅緣份。須知道銅係同掌握戀愛嘅金星有好深嘅緣份,隨身帶住同自己緣份深厚嘅十日元硬幣,暗示住命中注定嘅戀愛即將到來了~

喺呢個世界上,一定有個人會好好珍惜妳並且願意無條件咁俾妳幸福,若然未到,只係時辰未到姐~為咗變得幸福,就必須令自己變得比而家更好,晚晚失眠諗住佢不但唔會令妳嘅吸引力增加,但係令妳個樣變殘事大呀!小編明白努力咁想要忘記鍾意嘅人絕對唔係一時三刻話忘記就忘記,所以不妨睇開啲,等自己過得更加靚先至係重中之重呀!

>>給妳【愛情開運寶典】,祝妳有段美滿姻緣